Producătorii seriei "Planeth Earth II" de la BBC au răspuns acuzaţiilor de fals cu privire la o filmare în care un pui de iguană este vânat de şerpi, susţinând că această secvenţă, devenită viral pe internet, nu a fost modificată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe internet au apărut informaţii că pentru această scenă au fost filmate mai multe iguane urmărite de şerpi şi apoi imaginile au fost compilate, sugerând că era vorba de o singură iguană. 

Însă BBC afirmă că un singur animal a fost vânat de şerpi, însă a precizat că în videoclip apar alte iguane filmate în prim-plan. 

Scena a devenit viral după ce a fost difuzată anul trecut şi apoi a câştigat un premiu Bafta pentru cel mai urmărit moment. 

Daily Mail a susţinut falsificarea filmărilor după ce producătoarea Elizabeth White a declarat pentru Media Production Show că "nu era aceeaşi iguană şi uneori am fost nevoiţi să ne folosim de alte clipuri. Şopârlele, şerpii şi iguanele nu stau în faţa camerei de filmat". 

Însă BBC a luat apărarea programului narat de Sir David Attenborough, anunţând printr-un purtător de cuvânt că respinge orice insinuare cu privire la faptul că documentarul premiat a fost un fals. 

Secvenţa în care iguana este urmărită şi scapă de şerpi, rară în documentarele despre natură, a fost filmată cu două camere, ceea ce a permis surprinderea mişcărilor celor două iguane şi ale şerpilor. 

Snoop Dog a parodiat, miercuri, secvenţa într-o nouă ediţie a "Plizzanet Earth", prezentat de Jimmy Kimmel. 

Alte documentare BBC despre natură au fost acuzate anterior că au intervenit asupra filmărilor. "Frozen Planet", de asemenea prezentat de Sir David, a arătat pui de urs polar alături de mama lor în bârlog, în 2011, însă a fost filmat într-un parc natural, şi nu în mediul sălbatic. La acel moment, Sir David a justificat că dacă spunea unde a avut loc filmarea ar fi stricat impactul documentarului. "Nu este falsitate şi nu am făcut un secret din asta", au declarat cei de la BBC. 

Apoi a urmat cazul documentarului Blue Planet", filmat într-un bazin de homari, însă BBC a susţinut că a procedat în acest fel pentru a proteja mediul înconjurător. 

”Planet Earth II”, cunoscut anterior cu titlul provizoriu ”One Planet”, explorează ”caracteristicile celor mai renumite habitate de pe Terra şi metodele extraordinare utilizate de animale pentru a supravieţui în acestea”.

Serialul ”Planet Earth II” este filmat în UHD (Ultra-High-Definition), un format de televiziune care cuprinde de până la 16 ori mai mulţi pixeli în comparaţie cu televiziunea de înaltă definiţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.