Compania WebEye, furnizorul de soluţii telematice cu cea mai extinsă prezenţă pe piaţa europeană, a lansat soluţia Scanner, care face posibilă transmiterea în timp real a documentelor de însoţire a mărfii şi a altor documente specifice activităţii de transport. Se reduce astfel considerabil timpul de procesare a tranzacţiilor financiare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele mai mari provocări pentru companiile care activează în domeniul logisticii constă în gestionarea documentelor de transport, un proces de regulă greoi, care reduce în mod semnificativ eficienţa financiară a companiilor.

„Departamentul de cercetare şi dezvoltare al WebEye este într-o căutare permanentă a soluţiilor care să le eficientizeze operaţiunile clienţilor noştri. Prin dezvoltarea WebEye Scanner am căutat o soluţie la problemele de gestionare a documentelor CMR aferente transporturilor, care sunt atât de familiare companiilor din domeniul logisticii. Aplicaţia le va permite firmelor din zona logisticii să fie plătite pentru serviciile lor cu zile şi chiar săptămâni mai devreme decât până acum, ceea ce va contribui la stabilitatea financiară a acestora. Procesarea documentelor în format digital are şi avantajul că este mai sigură şi mai precisă, aşadar întreaga activitate a companiilor devine mai eficientă”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye Romania.

Transmiterea rapidă  şi sigură a documentelor este o provocare constantă pentru operatorii din domeniul transportului de marfă. Eficienţa activităţii depinde de transferul optim al documentelor de călătorie CMR (documentele de transport aprobate prin Convenţia privind Contractul Internaţional pentru transportul rutier al mărfurilor). Acest lucru este esenţial pentru a asigura livrarea documentelor de însoţire conform termenilor contractuali. Odată confirmată primirea documentelor de către cealaltă parte, companiile transportatoare pot iniţia acţiunea financiară a tranzacţiei. În cazul transporturilor de marfă internaţionale, acţiunea de returnare şi procesare a documentelor pe suport de hârtie poate dura zile sau chiar săptămâni, ceea ce poate genera întârzieri majore în obţinerea, de către compania logistică, a plăţii aferente.

Noua aplicaţie gândită de compania WebEye, care este prezentă în 14 ţări din Europa, asigură transmiterea unei copii a documentelor CMR, ceea ce are ca efect îmbunătăţirea eficienţei financiare a activităţii de transport.

Scanner-ul Webeye este o aplicaţie dezvoltată pentru utilizatorii sistemului de operare Android care permite digitalizarea documentului de transport (CMR) şi a oricător alte documente specifice transporturilor, prin simpla folosire de către şoferi a unei tablete imediat după descărcarea mărfii.

Autenticitatea documentelor este asigurată de un program informatic care „ştampilează” pe documente informaţii privind locaţia şi ora livrării, informaţii care sunt transmise sistemului WebEye. Ca urmare, la câteva minute după ce bunurile sunt livrate, transportatorul poate face, la sediul său, procesarea documentelor însoţitoare transportului. Pasul următor este descărcarea documentelor electronice şi sortarea acestora. Un alt beneficiu al soluţiei Scanner este acela că firmele pot vizualiza într-o singură platformă toate datele oferite de soluţiile logistice WebEye, astfel că toate informaţiile privind fiecare livrare în parte – de la date despre ruta de transport la timpii de livrare, consum de combustibil şi documente însoţitoare - pot fi accesate rapid.

WebEye Telematics Group

WebEye Telematics Group este format din Lambda-Com Ltd., societatea-mamă care se ocupă cu dezvoltarea soluţiilor de telematică - şi WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 ţări europene. În 2015, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de forinţi. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluţiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediţie şi logistică pentru eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.