În momentul în care construim o casă şi ajungem cu planul la acoperiş, descoperim că există o multime de soluţii care mai de care mai interesante. Atat din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al structurii, fiecare detaliu contează, în condiţiile în care acoperişul este extrem de important.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta ne fereste de intemperii, ne ofera protectie termica si protectie fonica, motiv pentru care trebuie sa analizam cu mare atentie principalele tipuri de acoperis inainte de a decide care este cel mai bun. Cei de la valconroofs.ro au realizat un ghid al celor mai importante acoperisuri, cu explicatii in ceea ce priveste fiecare varianta.

Acoperişuri din tablă

Daca optezi pentru un acoperis tabla, vei descoperi o multime de avantaje. Tabla este un material rezistent, care ofera o flexibilitate foarte mare si are o greutate redusa. Pe langa toate astea, pretul final al unui acoperis din tabla este unul relativ mic, multumita usurintei cu care se monteaza.

Daca in trecut, atunci cand te gandeai la acoperisuri de tabla te gandeai la acoperisuri inestetice, atat ca si culoare, cat si ca forma, astazi, exista o diversitate uriasa de modele si de culori.

Cu tratamentul potrivit, acest material rezista fara probleme la socuri mecanice, la coroziune, la radiatii si la diferente foarte mari de temperatura.

Daca optezi pentru tabla profilata, poti obtine o estetica foarte placuta, deoarece ai de ales intre tabla ondulata, trapezoidala, cu santuri sau cu profile in forma de V.

Acoperişuri din ţiglă

Tigla este cea mai populara varianta de acoperire a casei, fiind si una dintre cele mai vechi solutii in acest sens. Pe langa faptul ca este foarte rezistenta, avand o durata de viata foarte mare, tigla arata extrem de bine.

Daca te gandesi la un acoperis tigla, este bine de stiut ca ai 3 optiuni:

  • Tigla metalica. Seamana foarte mult cu acoperisul din tabla, cel putin din punct de vedere al proprietatilor. Este o solutie rezistenta, flexibila si usor de montat, avand marele avantaj al unei greutati scazute. Acest lucru inseamna ca vei avea o casa care se uzeaza mult mai incet si nu sufera din cauza greutatii prea mari. Tigla metalica te poate multumi in totalitate din punct de vedere estetic, existand sute de modele si de culori pentru care poti opta. De regula, acest tip de tigla nu este la fel de rezistent ca varianta ceramica, insa chiar si asa, producatorii asigura o garantie de pana la 10 ani iar rezistenta reala este de peste 50 de ani.
  • Tigla ceramica. Este eficienta, ignifuga, rezistenta la tot felul de factori externi, impermeabila si termoizolanta. Ai putea spune ca are toate calitatile, singurul defect fiind acela ca are o greutate foarte mare. Cantareste de aproape 10 ori mai mult decat tigla metalica, ceea ce poate pune o presiune considerabila asupra casei. Daca ai o locuinta realizata pe o structura foarte puternica, merita sa alegi tigla ceramica.S-ar putea sa fie ceva mai costisitoare decat tigla metalica, insa poti economisi foarte mult pe termen lung, avand o durata de viata de peste 100 de ani.
  • Tigla din beton. Cea de-a treia varianta de tigla este tigla din beton. Este o tigla rezistenta si flexibila din punct de vedere estetic, insa este destul de grea si poate sa alunece rapid daca acumuleaza infiltratii de apa.

Dintre toate variantele de tigla, tigla ceramica este cea mai buna, insa este bine sa iei in considerare si celelalte doua optiuni, deoarece isi pot face treaba foarte bine.

Şindrilă bituminoasă

Este un material ieftin, alcatuit din mai multe granule ceramizate, armatura, fibra de sticla si evident, un brat bituminos. Este o solutie care arata bine pe casa si poate sa ofere proprietati impresionante. Spre exemplu, sindrila bituminoasa rezista fara probleme atat la apa, cat si la foc sau UV. Din punct de vedere al flexibilitatii, este o solutie excelenta, in conditiile in care se taie usor, se monteaza usor si nu are nevoie de accesorii speciale. Din pacate, durata sa de viata nu este una extrem de mare. Poate sa reziste pana la 50 de ani, insa producatorii ofera o garantie de doar 15 ani pentru acest produs.

Mai performanta decat sindrila bituminoasa este sindrila din fibra de sticla. Aceasta are un aspect atractiv, putand sa imite foarte bine tiglele si prezinta multe modele interesante. Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca poate sa fie montata de aproape oricine, fiind autoadeziva. Spre deosebire de sindrila bituminoasa, sindrila din fibra de sticla are in compozitie un intaritor pe baza din fibra de sticla si mai putin bitum. Este ceva mai grea, dar este si ceva mai performanta decat varianta bituminoasa.

Stuful

Evident, nu putem neglija variantele traditionale de a acoperi casele. Pana nu demult, oamenii din zona Dobrogei isi acopereau casele cu stuf, oferind tehnica mai departe, si in alte zone ale tarii. Stuful este folosit inca din cele mai vechi timpuri si revine in atentia constructorilor pentru proprietatile sale foarte interesante:

  • Este un material ecologic, care protejeaza natura;
  • Este foarte ieftin, putand pur si simplu sa fie cules;
  • Este un excelent termoizolator;
  • Rezista foarte mult sub forma de acoperis, avand o durata de viata ce poate atinge fara probleme 40 de ani.

Din nefericire, stuful are si cateva neplaceri. Spre exemplu, pentru a putea inveli acoperisul cu stuf, acesta trebuie sa aiba o inclinatie de minim 40 de grade. IN caz contrar, exista riscul de a aparea diverse zone care faciliteaza infiltratiile de apa.

Daca vrei un material natural si ecologic si iti doresti sa traiesti in armonie cu natura, stuful este o solutie foarte, foarte buna.

An de an apar noi metode de acoperire a caselor, care mai de care mai interesante. In momentul in care alegi un acoperis, este bine sa te orientezi in asa fel incat sa reziste cat mai mult si sa iti asigure confortul de zi cu zi. Daca face asta, este cu siguranta un acoperis bun.

https://valconroofs.ro/, 0722.351.852, office@valconroofs.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.