Cea mai aşteptată ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest începe mâine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • Personalităţi de marcă vin la deschiderea oficială
  • Copiii serbează 1 iunie la Bookfest şi pot câştiga pachete de câte 100 de cărţi pentru vacanţă
  • Programul complet al celor cinci zile de Bookfest poate fi consultat www.bookfest.ro

Cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (1-5 iunie) începe mâine la Romexpo.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au confirmat participarea Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadoarea statului Israel, Sergiu Nistor,  consilierul prezidenţial pentru Cultură, Corina Şuteu, ministrul Culturii, Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român, şi Igor Şarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alături de Grigore Arsene – preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Bookfest 2016 se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, iar Invitatul de Onoare din acest an este Israelul.

Copiii sunt vedetele Bookfest 2016

Pentru că prima zi de Bookfest este 1 iunie, prima zi de vară, copiilor le este pus la dispoziţie un întreg program de evenimente şi activităţi. Primul dintre ele este programat chiar la 10.30, când cei mici dar şi cei mai mari sunt aşteptaţi în standul editurii Nemira pentru o scenetă şi un recital al trupei Limpopo. Toate evenimentele dedicate copiilor sunt grupate într-o broşură program Bookfest Junior disponibilă la punctele de informare Bookfest şi care conţine un talon de participare la un concurs cu premii în cărţi, cei doi câştigători urmând să primească fiecare câte un pachet de 100 de cărţi de la editurile participante la Bookfest.

Printr-o frumoasă coincidenţă, prima zi a Bookfest este şi ziua în care îndrăgitul scriitor Mircea Cărtărescu sărbătoreşte împlinirea a 60 de ani. Autorul bestseller-ului Solenoid este una din prezenţele aşteptate de publicul Bookfest, care va avea ocazia să-l întâlnească la mai multe evenimente înscrise în programul salonului de carte. Primul dintre acestea va avea loc vineri, 3 iunie, la ora 18:30, când este programată lansarea cărţii Elegie pentru uman. O critică a modernităţii poetice de la Pound la Cărtărescu, de Radu Vancu, publicată la Editura Humanitas. Sâmbătă, 4 iunie, la standul Humanitas va avea loc o întâlnire specială cu Mircea Cărtărescu. Cu această ocazie vor fi prezentate ediţia comentată de Cosmin Ciotloş a cărţii Levantul şi ediţia de colecţie a volumului Solenoid.

Curtea Veche Publishing anunţă pentru miercuri, 1 iunie, la ora 16:00, lansarea cărţii pentru copii În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare, de Marian Godină.

Şi Institutul Cultural Român oferă un cadou copiilor de 1 iunie, un concert al Corului de Copii Radio, de la ora 17.00 la scena Arena (pavilionul C1), dirijorul Voicu Popescu promiţând un program de cântece pentru copii care să onoreze sărbătoarea dar şi să-i binedispună pe cei din audienţă.

Agenda celor cinci zile ale Bookfest 2016 va include peste 300 de evenimente din care lipsesc concertele, seara rezervată filmului şi programul special pentru copii, Bookfest Junior, cu peste 40 de evenimente şi surprize dedicate celor mici. La această ediţie a salonului de carte vor fi prezente peste 200 de edituri.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00; duminică, 5 iunie — 10:00-20:00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice..

Sponsor: Banca Transilvania.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Hotnews.ro, Dilema Veche, Observator Cultural, Accente, QMagazine, News.ro, CalendarEvenimente.ro, Roportal.ro, Bookhub.ro, Blogdecititori.ro şi Urban.ro

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Începând din 2012, Bookfest s-a extins şi în alte oraşe din România: Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Tîrgu-Mureş, Braşov, dar a avut şi două ediţii Bookfest de Crăciun la Bucureşti. La ediţiile internaţionale anterioare, ţările invitate au fost Spania (2010), Ungaria, Franţa, ţările de limba germană (Germania, Austria, Elveţia), Polonia şi Cehia (2015).

Contact:

Mihai Mitrică

Director executiv

Tel. 0728 327 601

mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu

Asistent Relaţii Publice

Tel. 0728.327.603

adrian.baciu@aer.ro

 

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.