Creştere cu 50% a numărului de participanţi faţă de 2015 la probele de concurs: Semimaraton, Maraton şi Crosul Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DHL Express România cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Braşov a organizat a şaptea ediţie a evenimentului caritabil Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râşnov – Poiana Braşov, adunând peste 2000 de persoane (alergători şi suporteri) pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Braşov.

Sumele strânse la zi, în valoare de 12 000 de euro (din taxele de participare), la care se adaugă şi alte donaţii, vor fi direcţionate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

În urma unei tombole anunţate la începutul campaniei de comunicare a maratonului, s-a desemnat şi câştigătorul excursiei la Rio de Janeiro (premiu oferit de organizatori) care se va bucura atât de culorile unei destinaţii binecuvântate de natură, cât şi de faptul că va fi alături de sportivii paralimpici la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Faţă de ediţia anterioară, evenimentul a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de participanţi care s-au înscris la probele de Maraton, Semimaraton şi Crosul Copiilor.

Cu toate că spotivii paralimpici au avut un traseu special, Ionuţ Grosu, jucător de basket în cadrul clubului “Temerarii” din Arad şi sportiv al lotului naţional, s-a ambiţionat şi a finalizat traseul de maraton, ajungând la linia de final, acolo unde s-au încheiat toate probele de concurs.

Şi anul acesta participanţii au avut energie la finalul maratonului, dansând la concertul susţinut de Smiley - artistul a fost invitat pentru al doilea an consecutiv pe platoul de la Stâna Turistică.

Ediţia 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Constantina Diţă, fostului rugbist George Baltă, dar şi al persoanelor publice: Carmen Brumă, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu şi Şerban Damian.

“Mă bucur să constat că acest eveniment creşte de la an la an şi se bucură de un număr tot mai mare de alergători şi de susţinători. Le mulţumim tuturor celor care au ales să se implice şi să susţină cauza, alergând pe un traseu frumos, dar dificil. Traseele pentru semimaraton şi ştafetă au fost noi anul acesta, cu nivel de dificultate crescută. Cu toate acestea mai mulţi alergători entuziaşti au acceptat provocarea. Felicitări tuturor concurenţilor care au alergat pentru ca sportivii paralimpici <<să mute munţii din loc>> anul acesta la Rio”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

„România va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa, acoperind pentru prima dată 6 sporturi. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi DHL care a fost sponsorul nostru în 2015 şi în 2016.  Sperăm ca în timpul Jocurilor Paralimpice de la Rio să reuşim să demonstrăm şi să confirmăm încrederea DHL în sportivii noştri, să reprezentăm România cu cinste şi onoare. Mulţumim DHL pentru sprijin şi încrederea acordată sportivilor care au ajuns pe o culme a carierei lor prin multă muncă şi dedicaţie în sportul ales şi care acum vor reprezenta ţara noastră în Brazilia”, a declarat Sally Wood Lamont – Preşedinte Comitetul Naţional Paralimpic.

“Sunt bucuroasă şi onorată că am făcut  parte din acest proiect pentru a doua oară. Le mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat cauzei noastre, ajutorarea sportivilor paralimpici să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio. A fost o atmosferă extraordinară, un traseu foarte frumos, dar şi solicitant. Le sunt recunoscătoare minunaţilor sportivi paralimpici pentru  lecţia de viaţă foarte importantă pe care ne-o predau şi anume: nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici şi mergi mai departe”, a spus Carmen Brumă –  Ambasador Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor.

Rezulatele concursului, galeria foto şi alte detalii puteţi găsi pe site-ul www.maratondhl.ro

Mulţumim partenerilor noştri: Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia de Sport a Judeţului Braşov, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Ro Club Maraton, Aqua Carpatica, MedLife, Tymbark, 3M, World Class, Smile Experts, Easy Plast, Generali, Buff, Terapie prin Mişcare, Bucharest Running Club, Weissman, Europa FM, Bachmann, Ford România, COMPA, Optiplaza, TUBORG, Polach, Smile Experts, Titan Machinery, Reascurier, Semimaraton Iaşi, Bucharest Marathon Raiffeisen Bank, Bucharest Running Club, Ultimate Mudness.

-       Încheiere -

Media Contact:

Nume: Luana Dumitrescu

Telefon: +40 21 222 1 777

E-mail: luana.dumitrescu@dhl.com

https://www.maratondhl.ro/

Nume: Cristina Fulea

Telefon: + 40 757 021 793

E-mail: cristina.fulea@wunderman.com

DHL – The logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. Our DHL family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, e-commerce shipping and fulfillment solutions, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With about 340,000 employees in more than 220 countries and territories worldwide, DHL connects people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including technology, life sciences and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 59 billion euros in 2015.

Despre Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor este un eveniment aflat la a şaptea editie, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din România cu un număr de participanţi în continuă creştere. Prima ediţie a avut loc în 2005, iar anul acesta se împlinesc 11 ani de la prima competiţie. Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul alergătorilor fiind de peste 3700, în timp ce, mai mult de 340 de companii importante şi-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este considerat ca fiind cel mai bun de acest gen, având elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate şi de promovare a sportului in randul intermediul tinerilor. Fondurile strânse depăşesc 100,000 de euro şi au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflaţi în dificultate: Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Noi Orizonturi - Familia, Fundaţia Light Into Europe şi Salvaţi Copiii România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.