Elena Udrea, candidat independent la Camera Deputaţilor în Bucureşti, i-a invitat pe simpatizaţi la o cafenea din zona Piaţa Rosetti, unde a stat de vorbă cu cei prezenţi, a făcut fotografii şi a discutat atât despre probleme oamenilor, cât şi despre credinţă şi gândire pozitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elena Udrea a sosit la cafenea, care este şi sediul său de campanie, cu puţin înainte de ora 11.00, îmbrăcată cu un sacou alb, pantaloni evazaţi şi pantofi cu toc cui. În cafenea deja se aflau câţiva simpatizanţi. Un domn avea la el toate afişele electorale în care a apărut de-a lungul timpului Elenea Udrea.

”Le păstraţi mai bine decât mine. De la prezidenţialele din 2014 nici eu nu mai am afiş. Când vreau să le văd, vă sun pe dumneavoastră”, i-a spus Udrea domnului în timp ce îi dădea autografe pe afişe. 

Referitor la sediul de campanie, Udrea spune că şi-a dorit ”ceva neconvenţional” pentru că este candidat independent.

”În acelaşi timp, să fie un loc care să creeze o relaţie directă cu cei care vor să discute cu mine, cu alegătorii, oamenii care au ceva să-mi spună sau pur si simplu vor să mă cunoască foarte bine. În următoarele două săptămâni care mai sunt de campanie, cei care vor să stăm de vorbă şi vor să bem un ceai, o cafea, vor veni aici”, a spus Udrea.

Un alt domn a venit cu un buchet de trandafiri. ”Putem, vă rog, să facem o forografie?”, i-a spus domnul. Fără să stea pe gânduri, Udrea s-a ridicat şi s-a pregătit de fotografie. ”Votaţi cu Elena Udrea la Camera Deputaţilor şi pe Traian Băsescu la Senat”, a spus Udrea râzând. 

În timp ce Elena Udrea merge pe la mese şi discută cu oamenii, o doamnă spune că nu a votat niciodată cu altcineva în afară de Traian Băsescu. ”Acum votez cu doamna Udrea. Şi cu domnul Băsescu.... la Senat. Asta era evident, dar e prima dată când votez cu doamna Udrea”, spune doamna uitându-se admirativ spre Elena Udrea. 

La un moment dat, pe uşă îşi face apariţia un domn îmbrăcat în marinar. ”Aţi venit cu vaporul?”, întreabă Udrea, afişând un zâmbet larg. ”Da, de la Constanţa”, răspunde domnul care aşteaptă la rând ca să îi ofere Elenei Udrea o iconiţă. Îi urează succes şi pleacă încântat. 

O altă doamnă prezentă la întâlnire a venit cu un buchet de trandafiri albi şi ciocolată de casă făcută de ea. ”Am în geam afişe cu doamna Udrea şi domnul Băsescu. Mi-a zis un vecin că o să-mi spargă cineva geamul. M-am tot gândit. Sunt termopane... acuma îmi sparg ăştia geamul.... Dar le-am lăsat. Sunt acolo şi acum. Mi-a scris cineva pe perete la casă nişte lucruri urâte, dar asta este”, spune doamna care serveşte o cafea ”nu prea tare şi puţin dulce”. 

Deşi i-a invitat pe simpatizanţi ”la o cafea”, Elena Udrea nu a consumat nimic, pecizând că ţine ”post negru până la 12.00”. 

”Gata! E 12 şi un minut. Pot să beau şi eu o cafea”, a spus Udrea. 

Timp de câteva ore, zeci de oameni au venit să discute cu Elena Udrea. Unii i-au adus flori, alţii cărţi sau iconiţe. Toţi spun că o susţin ”pentru că e o femeie puternică”. Ea spune că temele de discuţii cu simpatizanţii au fost diverse, de la probleme de actualitate la religie şi până la gândire pozitivă. 

”Am discutat de la probleme cu care se confruntă cei care sunt la pensie, la probleme care ţin de generaţia aceasta tânără şi care doreşte să se implice până la probleme care sunt legate de religie, de credinţă şi de dezvoltare personală şi gândire pozitivă. M-am bucurat să văd că foarte mulţi oameni au venit şi mi-au adus fie iconiţe, fie cărţi despre credţină sau gândire pozitivă şi dezvoltare personală”, a mai spus Udrea. 

În urma discuţiilor pe care le-a avut cu simpatizanţii, Udrea spune că a decis înfiinţarea unui grup de rugăciune comună.

”Am promis câtorva că ne vom implica în proiecte comune. Un proiect important, şi m-am bucurat că am găsit persoane care doresc să facă rugăciune colectivă. Se spune că atunci când te rogi pentru altcineva decât pentru tine puterea rugăciunii e mult mai mare şi inclusiv ţie îşi face bine. (...) Ne-am gândit să facem un astfel de grup de persoane care să se roage pentru cazuri diferite de oameni care sunt în nevoie. D exemplu, dacă sunt foarte bolnavi. Să ne rugăm la aceeaşi oră, acasă la el, să spunem aceeaşi rugăciune”, a povestit Udrea. 

În ceea ce priveşte alegerile din 11 decembrie, Elena Udrea spune că visează continuu că este în noul Parlament.

”Chiar azi noapte am visat că ţin un discurs în Parlament”, a mai spus Elena Udrea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.